Chokladkaféets kladdkaka

Här kommer receptet på kladdkakan som det bjöds på under 30 + 30årsfesten!
Receptet kommer ursprungligen från en buffé-tidning!

ca 12 bitar

150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker

Glasyr:
2½ dl grädde
1 msk honung
1½ msk strösocker
100 g fin mörk choklad
2 tsk smör

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret. Blanda ägg och socker i en bunke.
Häll ner det smälta smöret i blandningen.
3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke.
4. Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda noga. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter.
Grädda i 30 minuter. Tryck ner kanterna när kakan är klar så att den blir jämntjock.
5. Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i en bunke och klicka i smöret.
6. Häll den varma blandningen över och mixa slätt med en stavmixer.
7. Låt svalna. Ställ in i kylskåp för att stelna. Bre den över kakan när den svalnat.

Servera med vispad grädde!

Riktigt mummarecept på kladdkaka!
Funkar som laktosfri också.
Och det borde funka fint att byta ut mjöl och ströbröd och göra den glutenfri också!


Denna här chokladen brukar jag använda :)

Lycka till med bak! :D

Kommentarer
Postat av: Frida Hagström

Mmm choklad :P

2011-04-15 @ 13:02:18
URL: http://penisistensfru.blogg.se/
Postat av: Grodan

Mums!

2011-04-15 @ 15:02:16
URL: http://reneesmedhult.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0